Boven op het nieuws

A+ A A-

Presenteer jezelf in 60 seconden

Donderdag 5 februari organiseert Werkcafé Winterswijk een thema-avond voor werkzoekenden in Winterswijk en omgeving. Het thema van deze avond is “presenteer jezelf in 60 seconden”. Het doel is de bezoeker bekend te maken met de term “elevatorpitch”, een korte, bondige presentatie over jezelf. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Grand Café Willinks aan de Wooldstraat 61 in Winterswijk. De toegang is gratis. 

Tijdens deze thema avond, wordt het belang van het paraat hebben van een korte presentatie over wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt , uitgelegd. Er worden tips gegeven hoe je al deze informatie kunt samenvatten in een presentatie van ca. 60 seconden. Naast informatie die wordt verstrekt, zal er een interactieve avond worden aangeboden. De bezoekers die de presentatie wensen te oefenen, worden hiervoor in de gelegenheid gesteld. Ook zal er tijd worden vrijgemaakt om vragen over dit thema te beantwoorden. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om te netwerken.
Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.werkcafewinterswijk.nl zodat het zeker is dat iedereen een zitplaats heeft en er achteraf informatie toegestuurd kan worden. De entree is gratis.

Hits: 48

Open dag en avond vrije basisschool De Esch

Basisschool De Esch nodigt belangstellenden van harte uit op de open dag, informatieavond, open avond en de inloopochtend om kennis te maken en sfeer te proeven. Op de Esch staan naast het leren van de cognitieve vakken, sociale vaardigheden en zelfbewustzijn hoog in het vaandel. Het gehele kind, dus niet alleen het denken, wordt uitgedaagd. U bent van harte welkom op de open avond op woensdag 4 februari van 19.00 tot 20.30 uur. Op deze avond kunt u om 20.00 uur een presentatie bijwonen van twee leerkrachten over het vrije school onderwijs.

Zaterdag 7 februari van 10.00 tot 12.00 uur is er een open dag. Op de open dag en avond zijn leerkrachten, ouders en leerlingen aanwezig die vertellen over hun school en de manier van onderwijs. Tevens zijn er lessen waaraan u deel kunt nemen zodat u zelf kunt ervaren hoe het onderwijs op De Esch werkt. Op dinsdag 10 februari kunt u tijdens de inloopochtend van 8.30 tot 10.00 uur delen van lessen zien en de sfeer proeven in school.
De naam vrijeschool kan verwarring veroorzaken, het betekent niet dat de kinderen op een vrijeschool vrij zijn te doen en laten wat ze willen. De vrijeschool houdt zich net als andere basisscholen aan de door de overheid geformuleerde doelen voor het basisonderwijs. Het verschil zit in de manier waarop kinderen leren. Geïnspireerd op de ideeën van Rudolf Steiner wordt het denken, voelen en willen gelijk ontwikkeld. Dagelijks werken leerlingen afwisselend met hoofd, hart en handen in een veilige, gezonde en uitdagende speel- en leeromgeving.

De vrijeschool biedt kinderen op deze manier de kans om zich intellectueel, sociaal-emotioneel en creatief te ontwikkelen. Veel leerlingen blijven op deze manier leren leuk vinden, ook na de basisschool. De opbrengsten binnen het vrijeschool onderwijs zijn goed en het uitstroomniveau is boven het landelijk gemiddelde.  

Vrije basisschool De Esch in Winterswijk is een kleine school. Iedereen kent elkaar en de school biedt leerlingen een goede, veilige sfeer zodat ze zichzelf leren kennen en hun eigen kwaliteiten ontdekken. Wij helpen uw kind de eigenschappen te ontwikkelen die het hiervoor nodig heeft. Wij leren uw kind plezier te houden in leren, geven hem een positief zelfbeeld en ontwikkelen zijn sociale vaardigheden. Zodat het later zelfstandig en creatief met de vragen van het leven om kan gaan, zodat het met durf kan vertrouwen op zichzelf. Zodat zijn houding naar de wereld en zichzelf onderzoekend is en in verbondenheid met de mensen om hem heen. www.deesch.nl

 

Hits: 54

Adverteren
Copyright 2014 Stichting Winterswijk.org

Login or Register

LOG IN