Boven op het nieuws

A+ A A-

4 Mei herdenking in Corle

Op zondagavond 4 mei 2014 is er vanaf 19.45 uur de jaarlijkse bijeenkomst bij de Hendrik Vriezenbank in het centrum van Corle, voor restaurant De Woord. Het 4 mei comité nodigt belangstellenden uit om gezamenlijk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, waaronder buurtgenoot Hendrik Vriezen. Wij staan stil bij het jaarthema “vrijheid geef je door”. Wij leggen geen krans maar reiken de aanwezigen een bloem aan die ze zelf in de aanwezige vazen bij het monument kunnen plaatsen. Dit onder begeleiding van passende muziek. Kinderen zijn van harte welkom. Voor hen hebben we een extra activiteit. Na afloop nodigen wij u uit voor een kop koffie of thee bij restaurant de Woord. Voor de kinderen is er frisdrank.

Hits: 36

Aanmeldingstermijn voor glasvezel verlengd

De Coöperatie Breedband Buitengebied Winterswijk (CBBW) onderzoekt een beperkte opzet voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Niet voor het hele buitengebied, maar voor die gebieden waar aanmeldingen zijn. De mogelijkheid voor aanmelding is verlengd tot eind mei. De belangstelling voor aansluiting ligt rond 45 procent. Gosse Visser van CBBW: "Onze ambitie was het hele buitengebied te verglazen. Daar hadden we 66 procent van alle adressen voor nodig. Dat hebben we niet gehaald." Toch heeft het coöperatiebestuur geen seconde overwogen om te stoppen. “Die 45 procent geeft aan dat de behoefte aan glasvezel in het buitengebied groot is. Daarom willen we ons inzetten voor die mensen die zich wél hebben aangemeld. Daarnaast is er door de werkgroep en door de ambassadeurs al zoveel werk verzet, het zou doodzonde zijn om dan nu de handdoek in de ring te gooien. Wij gaan zeker door!”
Verschillen per buurtschap
De nadruk komt nu te liggen op de gebieden rond Winterswijk waar aanmeldingen voor aansluiting zijn. Waar geen aanmeldingen zijn, wordt niet aangelegd. En dat verschilt per buurtschap. "In de Brinkheurne heeft 65 procent zich aangemeld. In Henxel en Huppel ligt het percentage op 55 procent, in Ratum op 53 en in het Woold op 49 procent. In Corle, Kotten, Miste en Meddo liggen de percentages tussen de 40 en 43 procent." Dat kan oplopen, want de ambassadeurs zijn nog in gesprek met bewoners die twijfelen of zij zich zullen aanmelden. In Corle heeft Jan Willem Kruisselbrink van JWK Bouw zijn busjes met posters beplakt en spandoeken opgehangen.
Nieuwe kaart
Op basis van de aanmeldingen wordt een nieuwe kaart gemaakt. “Daarbij laten we de gebieden waar geen animo is voor glasvezel, links liggen. Zo wordt de aanleg efficiënter en eerder haalbaar. Dit heeft vanzelfsprekend wel gevolgen voor mensen die zich nu niet aanmelden, want later aansluiten is moeilijker en veel duurder. Dat is helaas niet anders. Dit wijkt af van wat wij eerder hebben gecommuniceerd. Daarom hebben we besloten om de inschrijftermijn met twee maanden te verlengen tot 31 mei”, aldus Gosse.


Pluim van de Consumentenbond
Een tweede reden om in de inschrijftermijn te verlengen, is het feit dat de providers waarmee de coöperatie in gesprek is later dan gepland met hun aanbod komen. Gosse: “Van Solcon hebben we sinds enkele weken het aanbod. Met Solcon hebben we een prima provider binnengehaald. Bij de providertest van de Consumentenbond vorig jaar haalde Solcon uitstekende scores in alle categorieën. Voor de kwaliteit van internet zelfs een 8,5. Met de tweede provider zijn we in gesprek.” Het aanbod van Solcon staat in zijn geheel op de website van CBBW: http://cbbw.nl/aanbod-voor-consumenten/.

Klaas Jan Kruisselbrink poseert voor een van de spandoeken die zijn vader, Jan Willem Kruisselbrink van JWK Bouw, in Corle heeft opgehangen.

Hits: 139

Adverteren
Copyright 2013 Stichting Winterswijk.org

Login or Register

LOG IN