Boven op het nieuws

A+ A A-

Winkie organiseert de Voice of Winterswijk 2015

Dit jaar voor het eerst organiseert St. Kindervakantie Activiteiten Winkie de Voice of Winterswijk. Om niet alleen de jeugd die bij de Winkie meedoet maar ook de rest van Winterswijk en omgeving de kans te geven om eens in het spotlight te staan. Er wordt in 3 categorieën gestreden om de felbegeerde beker:

Cat. A Kinderen 5-6-7 jaar, Cat. B: Kinderen 8-9-10-11-12 jaar en Cat. C: Open inschrijving voor iedereen vanaf 13 en ouder.

 

Voor alle categorieën geld dat deelname aan de Winkieweek niet verplicht is. Ook zijn er aan deelname géén kosten verbonden. Op 9 juni moeten alle opgaves binnen zijn, vervolgens zullen op 20 juni de 1e voorronde plaats vinden. Voor de deelnemers uit categorie A en B is er een 2e voorronde in de Winkieweek tijdens de tienkamp op de donderdag (13 augustus). Voor alle categorieën is op zaterdag 15 augustus de halve finale. De finale van “De Voice of Winterswijk” begint dan zaterdag 15 augustus om 10.00 uur waarbij natuurlijk iedereen is uitgenodigd. Voor het reglement en opgave kun je terecht op www.winkie.nl daar staat een link naar “De Voice of Winterswijk”.

 

Hits: 29

Pinksterfeest en ambachtelijk werk bij De Esch

Op vrijdag 22 mei zullen de leerlingen van basisschool de Esch weer om de meiboom dansen. Het Pinksterfeest wordt van 12.00 tot 13.00 uur op het schoolplein gevierd. Iedereen is van harte welkom om, samen met de Pinksterbruid en –bruidegom, te genieten van deze mooie traditie. Bij het klinken van muziek zullen kinderen dansen en kleurige linten om de meiboom vlechten.

Pinksteren is een van de belangrijkste christelijke feesten van het jaar. Het pinksterfeest werd ook al bij veel heidense volkeren gevierd. Het was een feest dat sterk met de bloei en de ontwikkeling van de natuur verbonden was. De meiboom staat hierbij symbool voor het middelpunt van de wereld, een levende as die tot in de hemel reikt en die een vruchtbaar makende kracht moest overbrengen op akker, vee en mens.

Bij de traditie van het vlechten van linten rond de meiboom dansen kinderen van binnen naar buiten en draaien daarmee de linten tot een kleurige vlecht. Als ze zich omdraaien worden de linten weer langer, zoals ook de dagen weer lengen. Voor het Pinksterfeest worden in de kleuterklas een Pinksterbruid en –bruidegom gekozen die onder een boog, de hemel, plaatsnemen. Het paar wordt versierd met bloemen, kransen, linten en bellen. Bloemversieringen, muziek en dans vormen een oude traditie ter ere van de lente en het nieuwe leven.

Leerlingen de Esch ambachtelijk aan het werk
Tijdens de nationale Molendag op 9 mei waren enkele leerlingen uit groep 7/8 van basisschool De Esch op ambachtelijke wijze aan het werk bij de Venemansmolen. De leerlingen werkten op een schaafbok en schilden en versierden takken. Met enthousiasme en geduld legden ze het werken op de schaafbok uit aan geïnteresseerde bezoekers.

 

Hits: 89

Adverteren
Copyright 2014 Stichting Winterswijk.org

Login or Register

LOG IN