Boven op het nieuws

A+ A A-

40 jarig julileum meester Vissers

Afgelopen week vierde meester Vissers, directeur van De Korenburg in Winterswijk zijn 40 jarige jubileum. Meester Vissers werkt al 40 jaar in het onderwijs. Hij geeft aan altijd met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt en hoopt dit de komende jaren te blijven doen. Dit was natuurlijk een rede om meester Vissers in het zonnetje te zetten. Op donderdag 18 september is hij toegezongen door alle leerlingen, meesters en juffen van De Korenburg. Meester Vissers, gefeliciteerd!!

 

Hits: 35

Gerrit Komrij College zamelt geld in

Gerrit Komrij College zamelt geld in om scholieren in Afrika in het zadel te helpen

Het Gerrit Komrij College zamelt dit schooljaar met diverse acties geld in om scholieren in Afrika in het (fiets)zadel te helpen. Veel leerlingen in Afrika kunnen niet naar school, omdat zij veelal ver van school wonen en geen geld hebben voor vervoer. Het Gerrit Komrij College hoopt met deze actie aan het einde van dit schooljaar 200 fietsen te kunnen schenken aan scholieren in Afrika. De actie vindt plaats in samenwerking met de liefdadigheidsinstelling CooP-Africa.
Van 13 oktober tot en met 17 oktober zullen de leerlingen van start gaan met de actie (S)teun.
Wat betekent (S)teun? U zult door onze leerlingen worden gevraagd een varkentje te wassen door een of meerdere varkentjes te krassen op een krasvel. Het bedrag dat u tevoorschijn tovert is uw bijdrage. De bedragen onder de varkentjes (de “teuntjes”) variëren van €0,50 tot maximaal €3,00. Elk volgekraste (S)teun boekje met 25 teuntjes betekent €50,- voor een fiets! In ruil voor uw bijdrage ontvangt u een vel met 8 waardecoupons met aantrekkelijke kortingen op pretparken, hotels, winkels, films, foto afdrukken en nog veel meer. Er is voor iedereen wel iets bij. Zo geeft het Gerrit Komrij College iets aan u terug als dank voor uw donatie. De fietsen in het Bike4School programma van CooP-Africa (www.bike4school.org) worden lokaal geproduceerd. Met uw steun kunnen daarom niet alleen 200 leerlingen in Afrika met de fiets naar school in plaats van lopend, maar wordt ook werkgelegenheid gecreëerd voor jongeren uit de sloppenwijken. Doe dus mee met de actie (S)teun en let op de groene (S)teun boekjes die bij u aangeboden zullen worden in de week van 13 tot en met 17 oktober. Rechtstreeks donaties aan CooP-Africa voor het Bike4School programma kunt u ook doen aan 'Stichting Cycling out of Poverty': IBAN: NL68 SNSB 0906146356 te Nijmegen o.v.v. Gerrit Komrij College.

Hits: 24

Adverteren
Copyright 2014 Stichting Winterswijk.org

Login or Register

LOG IN