Boven op het nieuws

A+ A A-

Paasfeest 2015 bij Kinderboerderij

Zondag 6 april 2015, 2e paasdag, organiseert Kinderboerderij Freriks weer haar jaarlijkse paasfeest. Ook dit jaar zijn er weer veel jonge dieren op de kinderboerderij en zij vinden het hartstikke leuk dat jullie allemaal komen om kennis te maken. Tussen 13.00 – 17.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Frerikshof 15. De paashaas is natuurlijk weer van de partij. Samen met de paashaas kan je dan op zoek naar het “Gouden Ei” en als je die vindt of de meeste eieren vindt krijg je een leuk kadootje.

We gaan eieren zoeken om 14.00 uur en 15.30 uur. Natuurlijk gaan we dit jaar ook weer eieren schilderen. En wil je lekker knuffelen met de dieren, dan kan dat in de knuffelhoek. Dit jaar werken we samenwerking met Basisschool De Esch en kun je eieren maken van bijenwas. Uiteraard is ons theehuis ’t Höfke ook open en kun je daar een heerlijk kopje koffie of thee verkrijgen. Entree is € 1 per persoon.

Hits: 23

Open huis De Kwieke Kievit met dansende koeien

Kinderopvang op de boer. Kijken naar pasgeboren kalfjes, spelen met hooi en rijden op een traptrekker. Het kan allemaal op kinderdagverblijf De Kwieke Kievit in Meddo. Om ouders en kinderen te laten kennismaken met kinder- en buitenschoolse opvang ‘op de boer’, houdt De Kwieke Kievit op zaterdag 11 april een open huis. Bijzonder moment is dat dan ook de koeien van het melkveebedrijf voor het eerst in de lente weer naar buiten mogen. Het kinderdagverblijf van Mirian Prinsen bestaat nu zeven jaar en is gevestigd in het oude voorhuis van de boerderij van de familie Prinsen. Het karakteristieke gebouw net buiten de kern van Meddo bevindt zich naast de melkveehouderij van echtgenoot Herwin Prinsen. De Kwieke Kievit richt zich op de opvang van kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 12 jaar. Er is een babygroep, peutergroep en een afzonderlijke ruimte voor de naschoolse opvang.
De buitenruimte is een ruim, veilig omheind en groen ingericht speelterrein. Regelmatig nemen kinderen samen met de leidster een kijkje op het erf en in de koeienstal en er is ook een moestuin om van alles te verbouwen. In het oude achterhuis is onlangs een nieuwe speelruimte ingericht.
Op de open dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in het kinderdagverblijf, de koeienstal en de melkrobotruimte. Belangstellenden zijn welkom tussen 13.00 en 16.30 uur. Een moment om niet te missen is als om kwart voor drie de koeien voor het eerst na de winter naar buiten gaan. Dat levert altijd een vrolijk schouwspel van dansende koeien op. De Kwieke Kievit is gevestigd aan de Goorweg 41, 71044 BB Winterswijk-Meddo. Zie ook www.dekwiekekievit.nl.

Over De Kwieke Kievit:
De Kwieke Kievit is een zelfstandig centrum dat kleinschalige kinderopvang biedt in de leeftijd van 10 weken tot 12 jaar op een boerderij waar melkkoeien worden gehouden. Het is een karakteristiek gebouw in het dorp Meddo dichtbij Winterswijk. Het voorhuis is verbouwd tot kinderdagverblijf in huiselijke sfeer. De dagopvang biedt plaats aan 24 kinderen en bestaat uit een babygroep en een peutergroep. De naschoolse opvang bestaat uit 1 groep en biedt plaats aan 20 kinderen. De Kwieke Kievit is elke werkdag open van 7.30 uur tot 18.00 uur m.u.v. de officiële feestdagen en de middelste week van de bouwvak.

Hits: 49

Adverteren
Copyright 2014 Stichting Winterswijk.org

Login or Register

LOG IN